
- Autoriai: Nijolė Adukonienė
- Raktažodžiai: Kaišiadorys, Kulinarija, Lietuva
- Leidykla: Kaišiadorių muziejus
- Leidimo metai: 2019
Knyga išleista pagal Kaišiadorių muziejaus parengtus projektus „Kaišiadorietiška virtuvė“ ir „Kaišiadorietiška virtuvė“. Iliustracinės, tekstinės medžiagos papildymas ir knygos leidyba“.
Knygos „Kaišiadorietiška virtuvė“ turinys atspindi tai, ką pavyko rasti kitų autorių parengtose studijose, knygose, išlikusiuose archyviniuose dokumentuose, etnografiniuose aprašuose, išgirsti vyresniosios kartos prisiminimuose. Etnografinė medžiaga apie Kaišiadorių rajoną nuo 1998 m. kaupiama Kaišiadorių muziejaus archyve, tačiau unikaliausia medžiaga saugoma Vilniaus universiteto ir Lietuvos istorijos instituto bibliotekose. Apie 1918–1940 m. laikotarpį gausi archyvinė medžiaga saugoma Lietuvos centriniame valstybės archyve, taip pat to meto periodinėje spaudoje.
3
- Užsisakyk elektroniniame kataloge
- ISBN 978-9986-646-53-2
- UDK kodai: 641(474.5)